ВОРОНКИ

воронки

Воронката е предназначена за вертикално отвеждане на дъждовна вода от плоски покриви, обитаеми тераси, покриви на няколко нива и покриви – градини.

Подходящи са за използване с всички видове АРР и SBS модифицирани
битумни хидроизолации, както и за покриви покрити само с битум.

Материалът, от който са изработени – специален синтетичен каучук (IGOM) има висока устойчивост на UV лъчи, озон и други атмосферни и химични агенти и висока гъвкавост при ниски температури. Това позволява използването им в широк температурен диапазон.

решетка за воронка

Решетка за воронка

Предназначението и е да спира проникването на листа, камъчета и други боклуци в отводнителната система на покрива. Може да се използва при воронки с диаметър е от 75 до 125 мм. Произведен е от еластичен, пластичен материал, които се поставя в тръбата.

Воронка със странично оттичане

Воронките със странично оттичане се препоръчват, когато водоприемникът се намира далеч от вертикалния щранг и за достигането му се налага връзка с хоризонтална тръба. Когато връзката на воронката е с битовата канализация, за избягване на неприятната миризма се използва воронка – сифон. Прилагат се при плоски покриви, тераси, бани, гаражи, перални помещения и др., но не и в зони, където е възможно замръзване.

Използват се заедно с полимерна (ABS) защитна решетка и разтегателна основа (наставка над сифон).

воронка със странично оттичане

сифон за воронка

Воронки цена

За информация относно цените на воронки и всякакви въпроси, свързани с тези продукти – свържете се с нас